mandag 15. desember 2014

Karamellkake

 

Dette er min favorittskuffkake. Fant oppskriften en gang i et blad og har bakt den i mange år til ulike tilstelninger. Får alltid skryt av kaken. Som oftest er det sjokoladekaker som serveres, så mange setter pris på en annerledes kake. Selv om den er minst like søt som sjokoladekake. 
Jeg har tilpasset målene med tiden og syns jeg har funnet en god oppskrift nå som passer min form som er 40 x 30 cm (utvendige mål).

4 EGG  
4 DL SUKKER
225 G SMELTET MARGARIN
2 TS VANILJESUKKER
1 ½ KOPP MELK
3 TS BAKEPULVER
4 SS KARAMELLSAUS
4 KOPPER HVETEMEL

Pisk egg og sukker godt, ha i smør, karamellsaus og melet med bakepulver og vaniljesukker.
Hell røren i en godt smurt form


Stekes ved 180° nederst i ovnen i ca 25 minutter

GLASUR:
150 G MARGARIN
300 G MELIS
2 TS VANILJESUKKER
3 SS STERK KAFFE
3 SS KARAMELLSAUS

- margarin smeltes
- karamellsaus og kaffe tilsettes
- visp inn melis og vaniljesukker

Glasuren has over kaken når kaken er avkjølt. Pyntes med det som er tilgjengelig (sjokolade, strø el l)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar